Som en føniks fra asken

Posted by

Alle de store kan falle, og et tydelig eksempel på det er ærverdige Lyn Fotball. Det samme kan sies om å reise seg fra ruinene, og der igjen er Lyn Fotball et like godt eksempel. De ville igjen ha vært en del av den ypperste norske fotballeliten om det ikke hadde vært for noen sære hendelser som kanskje er spesielt for norsk fotball.

Storheten som falt, men…

Ski og Fotballklubben Lyn har vært et kjent navn i norsk idrett så lenge noen av oss kan huske. Det er kanskje ikke like mange som husker den dagen fotballdelen klappet sammen og ble flyttet nedover i det norske divisjonssystemet, men for de som stod klubben nærmest ble det en skjellsettende opplevelse. Hva ville fremtiden bringe, og hva kom til å skje med deres elskede klubb?

Med litt omorganisering ble Lyn Fotball reetablert i 4.divisjon i det norske seriesystemet. Entusiasmen som alltid har omsluttet fotballaget er myteomspunnet med supporterklubbens egen «20 000 tomme seter» som sin egen sang da klubben holdt til på Ullevål. Og den entusiasmen ble tydelig da klubben ble tvangsflyttet ned mange nivåer, men bremset av klubborganisasjonen til nevnte 4.divisjon.

Oppturen er et faktum, men…

Som en storklubb i uvanlige omgivelser ble Lyn Fotball en naturlig attraksjon. Tilskuerne flokket til kampene, da klubben faktisk var en nasjonal storhet som mange vanligvis ikke hadde mulighet til å oppleve. Starten på den nye tilværelsen ble tung, men ting tok seg opp etter hvert som storheten tok til seg sin nye tilværelse. Opprykket var et faktum, og forventningene for den neste var store.

Da nedrykket kom, var det en stor overraskelse, for å si det veldig pent, men skuffelsen varte ikke lenge. Det forventede opprykket og den videre ferden var klargjort da NFF bestemte seg, via Fotballtinget, på å endre det norske divisjonssystemet. Det endte med at opprykket måtte utsettes, men Lyn er igjen på vei til den norske eliten, hvor klubben hører hjemme.

Comments are closed.