Fotball er for alle

Posted by

Uten fast tilholdssted i 40 år, stort sett sist på tabellen i den lokale 7.divisjonen og kraftig gjennomtrekk i spillerstallen. Det er ikke nødvendigvis de beste forutsetningene for å drive en fotballklubb i Norge, men lille Lande IF har holdt det gående og er nå i ferd med å stabilisere seg mot alle odds.

En omflakkende tilværelse

I oppstarten var ikke Lande IF annerledes enn andre venneklubber på sin tid, men der andre lignende klubber bukket under traff Lande en nerve som har sørget for at de som ble involvert beveget himmel og jord for å holde klubben levende. På tross av motstand og latterliggjøring har den lille klubben stått fast, og gjort det den alltid har gjort. Under mottoet «Fotball er for alle» har alle fått muligheten til å spille elleve mot elleve uansett resultat. Det har medført noen pinlige overskrifter i lokalavisene, men det er aldri det som har vært i fokus.

Gjennomtrekken i Lande IF har nok vært større enn i mange andre klubber på samme nivå, men det er kanskje ikke rart med en omflakkende tilværelse som til og med omfatter en kort periode i nabokommunen Fredrikstad. Hjemmebane har alltid vært en utfordring for klubben, og uten et fast tilholdssted har også spillerstallen variert med hvor klubben har spilt hjemmekampene sine.

Fotballaget som ble en fotballklubb

Opsundbanen har alltid vært et kjent og kjært sted for den lokale bedriftsfotballen i Sarpsborg, men de siste årene har den fantastiske gressmatte ligget brakk. Summen av en fotballklubb uten bane og en bane uten klubb ble etter mye innsats til en klubb med bane, og siden det har Lande IF begynt å vokse seg til en skikkelig fotballklubb.

Etter 40 år som et fotballag med ymse forsøk med volleyball og bordtennis under samme lille paraply, skulle det endelig skje. Idrettsforeningen fikk sitt eget tilholdssted og bygging av klubb kunne begynne. Barnefotballen ble etablert i 2019 og på Opsund fikk endelig Lande IF sitt fotfeste.

Comments are closed.