Et vestlandsk eventyr

Posted by

På få år har Lysekloster IL imponert ved å ta seg fra 7.divisjon til 2.divisjon i det norske seriesystemet på rekordtid, og fra å være en breddeklubb i ordets rette forstand, har klubben etablert seg på tredje nivå i det norske fotball-hierarkiet.

Usannsynlig satsing

Ved å rekruttere Ørjan Sandal startet den lille Bergensklubben på en ferd de aller færreste kunne se for seg. Med opprykket til 6.divisjon i 2009 skulle Lysekloster IL, med Sandal som sportsjef, trener og spillerutvikler fortsette ferden opp det norske divisjonssystemet i en rasende fart. På veien passerte de velrenommerte klubber fra Bergen og omegn, og tilslutt også kjente, meritterte klubber fra hele Vestlandet. Ferden har foreløpig stanset på tredje nivå, og der holder klubben seg midt på tabellen, med god margin.

Ferden mot toppen har ikke gått upåaktet hen, og det har unektelig vært noen voksesmerter på veien. Uansett så er det Lysekloster IL har fått til unikt i nyere norsk fotballhistorie, og det kan være lenge til norsk fotball opplever noe lignende. Mange supportere har kommet til fra hele landet, og klubben har nå gode forutsetninger for å etablere seg i norske fotballelite.

Historie skrives ukentlig

De siste årene har det blitt skrevet historie nærmeste hver eneste uke når Lysekloster har spilt kamper. Den første, historiske hjemmekampen i norsk 2.divisjon ble spilt mot naborival Fana og viste seg som et typisk oppgjør mellom nære naboer. Det var tett, tøft og ikke nødvendigvis så velspilt, og det var bortelaget Fana som trakk det lengste strået med en ettmålsseier. Uavhengig av resultatet i denne kampen var klubben endelig i gang med det som viste seg å bli en god første sesong og plassen ble sikret med god margin til slutt.

Historien til Lysekloster IL viser at det er mulig for alle som jobber målrettet og riktig å oppnå usannsynlige drømmer og klatre mot og forbi alle målsetningene som er satt, til inspirasjon for alle!

Comments are closed.